Hendriks

john-henriks-1Je was een rots in de branding
Je koerste recht door zee 
Je trotseerde storm en golven 
Alleen… op het laatst had je de wind niet meer mee…. 

Een icoon op grasgebied is ons ontvallen!


In Memoriam

Heythuysen, 18-06-2020

Beste afnemer,

Bedroefd, maar tevens trots voor hetgeen hij heeft neergezet en voor ons en voor zoveel anderen heeft betekend, stellen wij U in kennis van het overlijden van de heer John Hendriks.

John is op 16 juni 2020, na een kortstondig ziekbed, op veel te jonge leeftijd van 65 jaar, binnen de warme omgeving van zijn gezin, ingeslapen.

John was de grondlegger van Hendriks Graszoden, waar hij samen met zijn drie broers, leiding aan gaf. Eerder ontvielen ons al de broers: Wil (2012) en Thijs Hendriks (2017). In 45 jaar tijd zette hij, samen met hen, een bedrijf neer dat behoort tot de top in de wereld op het gebied van grasteelt en graszoden.

John was een ‘gras-man’ in hart en nieren. Zijn bevlogenheid, gedrevenheid en enthousiasme werkte motiverend voor iedereen die hij binnen deze branche mocht ontmoeten, zowel in Europa, Rusland, Iran, Amerika als in tal van andere landen in de wereld. Daarbij streefde hij naar een perfecte kwaliteit en een stipte service.

Begonnen met het leveren van kleine rollen aan particulieren, groeide Hendriks Graszoden uit tot marktleider van grote rollen binnen de professionele markt. Vanuit het startpunt de Amsterdam Arena droeg hij zijn graszoden, maar vooral ook zijn immense kennis over de grasteelt, uit naar alle landen van de wereld. Het maakte hem nationaal en internationaal tot een begrip in de stadionwereld. Vele tientallen stadions zijn voorzien van de sportzoden van Hendriks Graszoden. John was hier ongelofelijk trots op.

Met een enorme bevlogenheid, visie en een vaste koers bleef hij ambitieus bouwen aan zijn levenswerk. Want klaar was hij nog lang niet. Zijn geest zat nog vol plannen en ideeën met het ‘groene levende gras’ als centrale thema.

John loodste het bedrijf door talrijke veranderingen, en wist, mede dankzij de vakkundigheid van zijn broers, voortdurend te anticiperen op bewegingen in de markt en in te spelen op veranderende systemen voor het telen, oogsten en installeren van de graszoden.

Hij was vooral ook een zeer betrokken persoonlijkheid die tussen de mensen stond. Hij was weliswaar directeur maar stelde zich op als collega. Luisteren naar zijn klanten, naar zijn medewerkers en zeker ook naar wat er speelde binnen de markt, maakte hem nationaal en internationaal tot een zeer gerespecteerd en gewaardeerd ‘ambassadeur van het groene gras’. Hij vond een bijzondere uitdaging in het zich bewegen binnen alle culturen, uiteenlopend van Europa, Rusland, Iran, Irak, Uzbekistan etc. Zo reisde hij, gedreven door ambitie en kennis, de hele wereld rond en vond hij in elk land een nieuwe uitdaging. Hij mag zich o.a. de grondlegger noemen van een nieuwe stadion en trainingscomplex in Tashkent, Uzbekistan. 

Hij had hart voor zijn omgeving en voor zijn medewerkers was hij leidend, duidelijk, motiverend, belerend, stimulerend en zat hij vol humor. Hij was vooral ook nuchter en recht door zee. 

John was sociaal, bezat een duidelijke eigen mening, maar was bovenal toegewijd aan het bedrijf waar hij trots op was. Maar eerst en vooral was hij trots en liefdevol naar zijn vrouw Galina en dochter Nicole, zijn thuisbasis en bron van warmte en liefde.  

Wij zullen John missen als een gerespecteerd en sterk persoon.
John nam een belangrijke plaats in binnen de familie en hij laat een grote leegte achter.
In dankbare herinnering denken wij terug aan zijn drive, zijn aanwezigheid, zijn kennis en zijn ervaring
En hij gaf ons voldoende houvast om zijn gedachtegoed, dat door Erik Hendriks en medewerkers wordt voortgezet, verder uit te dragen.

 

Directie en medewerkers Hendriks Graszoden BV

Condoleance register

Ook topclubs kiezen voor de Hendriks kwaliteit