onze grassoorten

Ons klimaat is uitermate geschikt voor het groeien van gras. Gras is er in alle soorten en maten. De meest bekende zijn gras voor sportvelden, gazons en weilanden, er zijn duizende soorten wereldwijd. Men vat al deze rassen samen onder de graminea's. Europa's beste graskwekers veredelden deze rassen en soorten tot de huidige toprassen welke wij dagelijks gebruiken om een topzode te telen. Hierdoor zijn onze graszoden geschikt voor vele klimaatzones (warm season / cold season) en daardoor bij het juiste onderhoud multi-functioneel inzetbaar.

 barenbrugVan zaailing tot aan commercieel succes worden verschillende graszoden beoordeeld en gemonitord op haar vele genetische eigenschappen en kwaliteiten. Grassoorten die wij regelmatig monitoren zijn soorten uit de familie van het Veldbeemdgras, Engels raaigras (ook met RPR) en Roodzwenkgras.
Eigenschappen waarop wij onder andere letten zijn:
•    Kleur
•    Dichtheid van de zode
•    Betredingstolerantie
•    Ziekteresistentie
•    Herstellingsvermogen
•    Wortelvorming

grassoorten-recreatie-2

Resultaat:

Speelgras

Speelgras kan tegen een stootje en is ideaal om lekker actief op te zijn. Kinderen en huisdieren zijn geen probleem! Speelgras kan een flinke belasting verdragen en heeft een groot herstellend vermogen met een hoge sierwaarde. Bij het juiste onderhoud is deze grassoort schaduwtolerant.

 

Sportgras

Een lust voor het oog!
Het ideale speelveld of zonneweide is een grasvlakte die frisgroen oogt, probleemloos een flinke belasting kan dragen en uitnodigt tot het ontplooien van de meest uiteenlopende recreatieve activiteiten. Ideaal voor kinderen en huisdieren.

 

Afmetingen graszoden

Al onze grassoorten zijn in de volgende afmetingen te verkrijgen:

Standaard graszode: 40 cm breed, 2,5 meter lang en 2,5 cm dik
BRL 060: 60 cm breed, 8 - 15 meter lang en 2 - 3,5 cm dik
BRL 120: 120 cm breed, 12 - 18 meter lang en 2 - 3,5 cm dik
BRL 240: 240 cm breed, 12 - 20 meter lang en 2,5 - 4 cm dik

Voor het leggen van de BRL zoden heeft u een speciale legmachine nodig.

Ook topclubs kiezen voor de Hendriks kwaliteit