Natuurgras

Sportgras

Sport, het spel om te winnen is zo oud als de mensheid.

Door de eeuwen heen hebben de grondleggers van het spel beseft dat deze competitiedrang het best tot zijn recht kwam op professioneel aangelegde sportterreinen, voorzien van natuurgras. Zelfs deze pioniers in de sport kwamen toen al tot de conclusie dat er niets boven natuurgras gaat.

Het natuurlijk beschermende effect, eenvoudig onderhoud en het natuurlijk karakter nodigde uit om hierop deze competitiedrang te uiten. De emotie van verliezen en winnen op een fris groene grasmat is ongeëvenaard. 

Blessureangst, hoge temperaturen en negatieve milieuaspecten spelen geen rol meer voor de sporters om met een onbevangen gevoel tot topprestaties te komen. 

staion-proefvelden-1

Samenstelling grassoorten

 

Grassportvelden stellen hoge eisen aan de bespeelbaarheid. Voorafgaand grondonderzoek en controle van de toplaag zijn zeker nodig, om ervoor te zorgen dat voldaan wordt aan de criteria volgens de DIN 18035/4 bij de aanleg van een grassportveld. Meer hierover kunt u lezen onder Kwaliteitstandaard.

grassoorten-sport-2

De samenstelling van ons Sportgras bestaat uit Veldbeemdgras (Poa  pratensis), Engels Raaigras (Lolium perenne), Engels raaigras met RPR.

Onze graszoden zijn geschikt voor vele klimaatzones (warm season / cold season) en daardoor bij het juiste onderhoud multi-functioneel inzetbaar.

 

 

 

 

 

Ook topclubs kiezen voor de Hendriks kwaliteit